Susah Bernafas

Hi saya skg 28week... Kadang2 saya susah bernafas rasa mcm ada benda keras di bawah payudara kanan, tidak sakit tp susah nak bernafas.. ada ka yg mcm saya ni?? Normal atau tidak??#seriusnanya #firstbaby #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Các câu trả lời

Hai. Baby dah makin membesar memang akan rasa susah nak bernafas. Tapi kalau mommy rasa macam tercungap sangat boleh ke klinik yang mommy check up. Bagitahu nurse. Ada keperluan ke untuk guna nebulizer atau bagaimana. Kalau dah susah sangat nak bernafas pun payah juga.

Rahim dah makin menolak ke atas, sbb tu rsa sukar utk bernafas. Puan boleh buat mild exercise sperti brisk walk dan buat senaman paru2 (Boleh google thoracic mobility exercise) bantu perkembangan paru2.