IBU BEKERJA RISAU ANAK MENOLAK SUSU YANG DIBERI DENGAN BOTOL

Saya seorang ibu yang bekerja... Saya membuat stok susu untuk anak saya.. Masa dalam pantang saya ada bagi anak susu botol pada awalnya anak hisap...bila nak masuk Bulan ke 2 anak menolak botol...saya risau anak saya kelaparan nanti...Boleh kongsikan pengalaman ibu-ibu Tak?

1 Trả lời

Cuba juga bagi. Nanti susah bila hantar pengasuh. Tetapkan rutin masa yg sama mcm masa bekerja. Contoh dlm tempoh 8am-5pm jgn bagi direct walaupun ada dgn bayi. Skrg ank sy 7 bulan. Kalau weekend pun sy akn bagi botol dlm tempoh tu. Sbb masa awal2 dulu bila weekend je baby asyik berkepit. Hari isnin baby jadi monday blues kurang minum susu botol. Pengasuh pula risau sbb takut kelaparan. Good luck