Selesma + Tonsil week 11 +

Saya selesma and sakit tonsil , kandungan sy dalam 11 minggu lebih kira nya x mau makan ubat .. tapi mcm tak sembuh if x makan ubat . Saya ada beli ubat dekat pharmacy and bagitau mengandung . sepatutnya boleh atau tidak makan ubat ya ? 🥺

Selesma + Tonsil week 11 +
2 Các câu trả lời

Ada ubat yang memang selamat untuk makan. Kalau dah bagitahu mengandung, sepatutnya ubat tu selamat je untuk ambil. Nak double check boleh try tengok list ubat dalam apps ni. Masukkan nama ubatnya untuk check. Dari gambar tu saya tak nampak untuk tengokkan

2y trước

difflam lozenge dan loratadine 10 mg

loratadine selamat utk selsema ketika hamil puan. tak perlu was2.