Share pengalaman anak mengeras n contraction

hi, saya selalu terbaca pengalaman ibu2 yang rasa anak dia mengeras dalam perut.. sampai sekarang saya taktau macamana rasa anak mengeras tu,kalau rasa perut menegang tu adalah..sama ke ek..?masa beranak anak first dulu pun saya tak dapat bezakan rasa contraction yang org kata kejap2 kalau dah nak teberanak tu, yang saya rasa msa nk beranak,sakit sepanjang masa ada la,lagi2 bahagian bawah pusat, menegang. kalau tersentuh bahagian tu memang sakit amat.Dr pulak cakap perut keras je..lols..tiada komen lain?masa beranak anak first kena induce belon n induce 3kali dose ubat masuk. ha lepastu baru la rasa sakit nak meneran.harap2 pengalaman anak yang kedua ni berbeza la sikit dari yang lepas

1 Trả lời

Selalu kalo mengeras 5 minit2 tu tanda nak bersalin

5y trước

itula kan org kata 5minit2 keras.. tp msa sy dlu sepanjang masa keras.. dr xckp apa pulak, kita yg risau😂