normalkah sesak nafas ?

saya sekarang trimester pertama , saya alami sesak nafas (susah nak bernafas hampir setiap malam . Adakah ibu² pernah alami ?

11 Các câu trả lời

mmm sy trimister 2... kalau boleh sediakan yg cek oxygen tu.. yg klip dgn jari tu.. standby risau..mcm sy 1 haritu tibaw mcm semput dr mlm hingga ke sahur.. mmg susah nau..smpai mk tegur kenapa nafas mcm tu..ckp dgn mk ntah la rsa susah nk nafas..segala minyak amek sapu dada cium..smpai keesok nya ptg bru g klinik skali yes oxygen mmg drop..hasilnya kne gas bru elok.. bkn nk takutkan sekurangnya kna alert mcm sy dr ckp ni kalau x dtg jgk hosp la awk ni..kesian baby.. ahhh risau.. kena amek segala aspek..tp jgn smpai panic pulak.. kalau rsa xsdp sngt sebaiknya g jumpa dr...semoga dpermudahkan urusan awk ye..

saya pun pernah sesak nafas third trimester pi klinik doktr bagi neb tu, memang tak boleh tidur malam bila nak tidur kena tinggi kan bantal.. pi klinik la awak atleast kita update dkt doktr nnti dokter tahu la nk buat ape. semoga cepat sembuh

mungkin sebab GERD sis. kadang bila pregnant memang senang dapat GERD sebab sistem penghadaman slow down. seeloknya sis gi klinik jumpa doktor, ada ubat dia. dan minta nasihat doktor selain makan ubat, apa lagi cara nak kurangkan rasa tu.

normal ke last period 12/10 . kiraan da 7W tp scan xnmpak pape lagi .. doc srh dtg scan next 2week .. sblm ni sy ade mslh period xteratur .. check double line mcm xcaya . da 4tahun menanti .

sy mmg ada gastrik..bukan takat mlm saja..siang² pun sesak nafas 🥴 gastrik dan anxiety..jadi mcm nafas xcukup..bnyk² rehat..

Sesak nafas berlaku trim3.. Kalau awal2 doctor cakap anak kembar 😅 sy dari awal sesak nafas.. Mmg betul anak kembar

tak normal. bahaya. better inform nurse. if belom bukak buku p private klinik ya. inform nurse setiap mlm sesak nafas

Saya ada sesak nafas sikit masa TM1. Nak solat pun alahaiiii penat betul. Tp lepas tu hilang juga.

Saya rasa angin tersekat kat kerongkong. Nak sendawa tak lepas. Tu tanda GERD ke?

Tak normal. Kena inform nurse.