Berat turun almost 1kg bila puasa

Hi, saya sekarang pregnant 18w. Dari start puasa sampai sekarang, saya dah puasa 6 hari drpd 10 hari. Tp semalam sy timbang berat sy turun almost 1kg 😭 Cane ek? Patut sy teruskan puasa atau tak lepas ni? Risau jugak

2 Các câu trả lời

saya walaupon berat naik,tp doktor xbg saya puasa sbb bahaya untuk baby..Kadang mmg kita tahan boleh je puasa tp baby dlm perut la takut dia lemah sbb ibu dia xmkn.. better sis jgn puasa, pikir kn Ank dulu..

Saya turun berat badan 2kg dlm sejak start puasa minggu lepas. Tadi checkup doc marah and mintak jangan puasa lepas ni. Apa apa pun blh tanya pendapat doc awak.