Makan sushi masa pregnant

Saya sekarang dah masuk 6 bulan. Boleh ke makan sushi? Teringinnn...

6 Các câu trả lời

yg sbnrnye ms preggy ni di galakkn tuk mkn mknn yg msk spnuh nya bg mengelakkn kita kena jngkitan cacing yg blh memudaratkan kita dan bby...di sini sy sharekan link ttg sushi..hrp ia dpt mmbntu puan..tuk mncri jwpn bg soalan yg puan aju kan di atas.. 😉✌ http://drzubaidi.com/blog/bolehkah-wanita-hamil-makan-sushi/ https://www.google.com/amp/s/id.theasianparent.com/makan-sushi/amp

Suami saya nutritionist, dia memang larang saya makan sushi sepanjang pregnant.. sebab katanya sushi tak masak sepenuhnya dan boleh membahayakan kandungan kalau ibu keracunan makanan/cirit birit.. better elakkan, saya tak makan sampai lah saya bersalin

tengok sushi jenis apa jgk..kalau yg topping dia raw xmasak tu elok elakkan..kalau topping mcm telur ke atau yg goreng2 rasanya xde masalah..kena cari tempat yg betul2 yakin bersih cara masakan dia..all the best puan..

Boleh makan tapi untuk sushi yg guna bahan2 yang dimasak, bukan yang mentah. Masa pregnant pun saya makan sushi, craving, buat sendiri tapi guna bahan2 yang di masak ☺️ #TAPsupermoms

4y trước

You're welcome ☺️

boleh. saya pernah makan masa trimester pertama. makan sekadarnya nak lepaskan mengidam.

sy pn tringin..tp smpai 3rd trimester ni..masih mampu bertahan...