Normal atau tidak morning sickness tiba² takde

Saya sekarang dah 7 weeks pregnant. Sebelum ni masa kandungan baru nak masuk sebulan saya kerap rasa mual² , pening kepala. Tapi sekarang bila kandungan dah masuk 2 bulan . Mual² hilang . Pening kepala pun kadang². Cuma sekarang saya jadi cepat lapar tapi tak banyak makan . Adakah normal ye ? #firstbaby

3 Các câu trả lời

sejujurnya, ni petanda pertama saya masa keguguran 2 kali sebelum ini. Tiba2 dari loya teruk terus okay next day. Mcm dah jadi normal. Dua tiga hari lepas tu saya ke klinik, sah hilang kandungan (no heartbeat) Apapun, saya dalam kandungan ketiga. Sudah ke minggu 9. Alhamdulillah alahan kali ni okay. Ada satu dua hari rasa macam normal tapi kandungan okay. So kira normal juga la hilang alhan sekejap! I

Rasanya normal sis,..sebab lain org lain alahan, kadg ada yg alahan tu cpt kembali normal ada yg terus menerus smpi 9bulan…sis jangn terlalu risau,.kecuali sis rasa pitam(pengsan)/pendarahan cepat2 jumpa doctor… 😉

normal Pn. Saya takde alahan masa mengandung dari awal. Lagi luar biasa. 😂