Pergerakan bayi

Saya sekarang dah 21 minggu..tapi saya langsung tak rasa pergerakan bayi..Nak Tanya pergerakn bayi selalu minggu ke berapa dan anda rasa macam mana?boleh cerita pengalaman masing2.. sy tak tahu sebab nie kehamilan pertama..

13 Các câu trả lời

Saya mula rasa pergerakan halus mcm geli2 & bubbling @ denyut2 area pusat masa 14w. Klu dah 18w ke atas baby dh makin kuat. Pergerakannya mcm ada buih2 besar @ gelombang & makin kuat kadang boleh rasa dh baby kick tatkala kita lambat mkn pada waktunya. Ada waktunya baby timbul @ perut membulat tu tandanya punggung baby

sy ank first 16 minggu dah rasa baby kick tp x kuat sgt, rasa mcm kene jentik je..skg dah 23 minggu rasa makin kuat sampai beralun perut & kalau gosok perut atau bawa bercakap pun dia akan respon dengan tendangan

Org cakap kalau ank sulung lambat dpt rasa dia pnye pergerakan. Sy pun ank 1st. Dh 19 weeks. Xtau which one baby gerak dgn angin. Tak reti nk beza. Sbb lembut2 je. 😂

Dia rasa mcm geli2 sikit. Pastu bila sentuh rasa lah gerak2 tu. Baby masih kecil kita tak brp nak rasa sangat ,nnti dah mula 20minggu ke atas baru rasa kuat.

1st preg selalu 18-22 weeks dah boleh rasa baby gerak. Klu 23 weeks xrsa gerak lagi kena jumpa doktor tanya dan check

Depand pada orang kadang rasa awal kadang lambat tp saya 16w dh rasa berombak je perut pastu mcm ada yg cuit jehehehe

Kdg2 awl je rasa. Cuma x sedar sbb kliru angin ke ape nih. Sy first pregnancy dlu pn rasa prominent kick time 22 minggu

4y trước

Sama 🙋🏻‍♀️

Saya start rase pergerakan mase puasa pertama aritu..19 minggu..alhamdulillah esok dh masuk 20 minggu☺

sya 22 mggu bru rasa denyut x brhenti tnda baby gerak nty makin lama makin kuat

Lain org lain pengalamannya. Saya dapat rasa gerakan baby pd minggu ke 19