Agak pelik

Saya sekarang 9 minggu , tapi bila scan still xnampak kantung baby .. isnt normal ,,?? sumpah saya takut .. upt klinik positif ,, double kali cek upt semua positif .. agak pelikk disitu.. ada yg pernah alami ? ##firstmom #seriusnanya

14 Các câu trả lời

kebiasaan 9 minggu kantung dh nmpk..kantung dari awal biasanya nmpk kalau +ve hamil..kecuali janin & heartbeat...yg ni kebiasaan 7minggu ke atas baru nampak..Ada juga yg 10minggu baru nampak..tp yg normal 7w++ dh nampak...sis blh try ke klinik lain utk scan ..risau juga jika kantung tknmpk..mcm pengalaman sy 2x keguguran tahun Lepas..kantung nmpk dari awal..yg first gugur, janin tkjelas.. kecik dari usia kandungan ..akhirnya 12w gugur..yg ke 2 tknmpk janin..10w gugur ...sy doakan kandungan sis baik2 saja..Aaminn...

Sy baru 6 minggu tp smlm keluar darah, xde darah berketul cuma mcm air je lpstu cek klnik doktr ckp dh kosong tade apa apa dalam rahim. Sedih rasa tp xde pulak kluar darah berketul. Dktr buat upt positif, ni dia ambim darah nak tengok hcg dlm drh byk ke x. Klau byk bermkna mngndung. Berdebar nk tgu result

11mo trước

21/3 sis. Insha Allah. Tengah melayan alahan sekarang ni hahaha

Takutnya sy pun sama .. masa awal sy tahu kehamilan 6weeks sy pergi scan .. bru nmpak kantung lpstu doc suh repeat scan lps raya sy prgi scan last week still tk nmpak lagi baby .. sumpah sy risau . Sy takut blighted ovum . Doc suh scan lg 2 weeks .. kalau tk nmpak jgk kena refer hosp 🥹

1y trước

Hrni masuk 9weeks . Hrni jugak ad spotting . Terus prgi klinik pstu doc bg ubat kuatkan rahim 😢

Td saya scan 8w pun tak nampak kantung. masa scan 5/6w dekat klinik lain haritu ada nampak kecik je, tu pun doktor tak brp confirm sebab kecik sgt. and doc dekat klinik dulu ckp rahim sy retroverted, which is mmg susah nak nampak awal kehamilan. kena scan transvaginal baru boleh nampak.

1y trước

Betol saya scan 5w scan luar mmng tak nampak, scan kedalam baru nampak kantung kecil lagi, penting scan melalui dlm umtuk tahu dlm atau luar rahim kantung nya

Pernah kena..9w pregnancy..doktor siap bg surat refer pakar..rasa down sgt masa tu..tp sy decide pergi klinik lain utk scan lg skli.Alhamdulillah jelas sgt nmpak kntung baby dan heartbeat..🥹🥹so sis blh try scan klinik lain utk double confirm..

mnta klinik cek guna tvs.. kdg abdominal scan x nmpk tpi tvs akan nmpk..semoga d permudahkan sis

X normal awak, saya pun 9w dah scan ada janin+degupan jantung. doctor ada cakap apa-apa tak??

bila boleh buat scan baby ye? sy bru buat upt dh sahkan pd hspital cuma sy belum jmpa doktor

Awak try pegi klinik yg ada tvs scan tu. Biasanya scan dari bawah, lagi jelas nampak.

Baby menyorok. Haritu saya scan pun doktor cakap taknampak bila checkbetul2 baby ada.