.

saya sekarang 15 minggu .saya nak tanya pasal vitamin zincofer .memang lepas makan vitamin ni akan muntah ker ?baru anak pertama tidak tahu apa2 .

21 Các câu trả lời

saya pun makan zincofer muntah. ada yg suggest minum dgn jus oren. tp saya still muntah. so next checkup tu saya tukar ubat

Sesetengah orang bukan setakat muntah, tapi sembelit juga sebab zincofer ada iron yang tinggi. Kalau tak sesuai, makan obimin.

4y trước

saya perna makan sebelum nurse bg zincofer ni kesan tetap sama

Sy suggest awk makan maltofer, x rasa nak muntah . Dia perisa coklat . Sy mmg x boleh mkn zincofer . Maltofer je ok untuk sy .

4y trước

trima kasih .sya akn cuba

Mmg normal mkn zincofer akan muntah.. tp sy tukar mkn sblum tido dgn jus epal(buat sndiri).. alhamdulilah xde pape da

sy mkn ubat zincofer kk bg pun muntah sis..tuka obimin ok..lpstu kne anemia..doc suh tuka iberet Alhmdulillah ok..

4y trước

first kk bg sya obimin ,saya muntah .kk bg sya zincofer muntah makin teruk .skrg kk bg sya maltofer . alhamdulillah maltofer sya ok .terima kasih

Mkn ubat ni minum ngan jus oren lpas tu terus bwk tido.. Seeloknya mkn mlm sblum tido xde rasa mual sgt

Sya sarankan sis makan ubat uh dengan air oren mase nak tidur nanti . Insyaallah tak muntah .

sy sempat buka 3biji je.. 1berjaya tanpa muntah.. org ckp boleh tukar dgn kk..

Kalo mao minum ubat... Selepas makan 2jam... X boleh minum mcm tu jak... Mmg muntah

4y trước

terima kasih

Mkn mlm sebelum msuk tdo. Lps mkn terus tdo. Bgun esok elok je, bg yg sesuai.

4y trước

teriima kasih