KELUAR CECAIR 1ST TRIMESTER

Saya sekarang 11 minggu. Lately ni saya punya seluar dalam basah. Macam keluar cecair putih. Keputihan tu masih ada lagi. Sebelum ni keputihan je. Sekarang ada cecair putih pulak. Normal ke macamni? 1st mom so i taktahu apa-apa 🥺 *sorry share gambar sensitive sikit #firstmom #bantu #ingintahu #firstbaby

KELUAR CECAIR 1ST TRIMESTER
7 Các câu trả lời

sy masa leaking air ketuban . airnya jernih . tp tak benti kluar. mgalir je . p hosp . dah bkk 2 cm , tp awak bru lg . baik pergi hosp . utk pastikan air ketuban atau kputihan . pakai pad atau pantyliner utk doc lg mudah nk tgkkk . sy dlu tak pakai pape hahaha kene marah .

7mo trước

gbs tu yg air putih susu keluar bnyk sampai basah kita punya sluar dlm tu ke ? sya pun ada skrg mcm tu anak kedua risau tapi knpa doc saran kn minum air bnyk jak masa test kencing mmg kencing kotor..dia nak sya minum air kosong jer bnyk2 1 botol besar 1 hari dan utk buang kencing kotor tapi xda pulak dia bgi sya ubat apa2 . Tapi doc mmg ada bagi tau keputihan yg berketul tu jika masa bersalin masih ada akan menyebabkan effect pda baby boleh menyebabkan baby buta ketika kluar di jln lahir kat bawa tu.

Alamak sama la. Saya harini 20weeks perasan ada mcm tu jugak. Watery , ordorless and colourless . Mention dkt husband td risau Kalau air ketuban leaking . Tp harini Mmg letih dan busy. Selasa depan baru ada appointment kk utk check baby . Ya Allah harap Xde pape lah

7mo trước

Aminnn. Yes harap nya Xde pape jugak la kan. Ye dh bgtau husband nk g check jugak

Kemungkinan besar air ketuban. Nampak awak mentioned kat comment. Itu ciri2 air ketuban. Colorless, odorless, watery. Pergi klinik ya

7mo trước

Saya dah check klinik swasta. Bukan air ketuban. Tapi keputihan. mungkin infection. Tunggu lagi seminggu baru keluar ujian makmal. Semoga bukan gbs ke apa ke yg teruk la 🥺

Sy biasa leaking mcm ni masa 22 week. Pegi PAC then doc check rupanya watery disebabkan GBS +ve. Much better g check mummy

7mo trước

GBS xbahaya dekat mummy. Tapi bahaya utk baby. Once dah detect GBS nnt nak deliver doc akan drip antibiotic dulu. Dan slps deliver baby mungkin baby kena tahan nicu utk on antibiotic jugak. Kena berjaga2 juga GBS boleh buat mummy deliver baby premature.

sy jadi mcm awak jugak... asyik basah je panties... watery...xde warna juga.... sy baru 9w5d 😅

7mo trước

Saya pun takde keputihan. Keluar air jernih tu je. Tapi bila doc masuk mulut itik tu kan, nahhhh banyak dalam tu keputihan nyeee. Takpe awak check je dulu. InshaAllah semua baik-baik jeee❤️

Pergi PAC terus nampak mcm air ketuban

Leaking ke?? G hospital je sis doc akan cek

7mo trước

Klau cair mcm air tu slalunye air kecing/katumban.. but klau kecing kita rasa di keluar n blh kawal. Kencing ade bau hancing, Klau ketumban pulak kita rasa dia keluar and tak blh kawal, ketumban juga takde bau.. klau cecair pekat normally keputihan, tu kene amik sample cek ade gbs tak.. sy rasalah kan better g hospital doc akan scan and cek dri bawah, ade leaking atau tak.. better prevent awal-² sblum jd ape-²… takecare ya sis🩷