Hamil dipukul tanpa belas kasihan

Saya sdh 16weeks pregnant.. pd mse pregnant ni suami sy pukul sy 3 kali dlm satu hari dsebabkn sy tye psl skandal ye. Tanpa minta maaf tanpa belas kasihan. Wlau pom report polis dh Bt.. berat langkah kaki sy ke mhkamah krn ni Bakal ank prtme kami.Mujur sy tdk mengalami kgguran tp wajar ke sy trus kn hbgn ni & mberi pluang ? Sy takot kptusan sy akn effek pd msa depan anak sy#firstmom #bantujawab #ingintahu #bantusharing

65 Các câu trả lời

jgn bagi peluang kalau lelaki tu dah start pukul & maki kita , sifat mcm ni klau kita maafkan dia makin menjadi2 . Akak sy dh alami banyak tahun dia makan hati bukan setakat makan hati tubuh badan pon sakit asyik kena pukul , dia bertahan sbb nk bagi peluang & terlalu syg tapi takde perubahan akhirnya dia nekad tinggalkan laki mcm tu skrg akak sy dh happy dgn ank dia walau status ibu tunggal . Percayalah klau awal2 ni awk nekad insyaAllah xde efek apa2 kat ank awk daripada awk bertahan bila ank awk dh lahir dan dia makin besar dia tgk awk kena pukul dia tgk apa yg awk alami efek tu lagi teruk untuk dia bila dewasa dari penceraian ibubapa

lelaki yang baik tak akn sesekali angkat tangan. terutamanya dalam keadaan awak mengandung. kita kalau mengandung, especially bila first mom, suami akan sangat sangat ambik berat. angkat bakul kosong pun kadang kadang tak bagi. sebab “mengandung”. walhal bakul tu ringan. sebagai seorang yang ada saudara kena macam awak kena, saya sarankan awak angkat kaki ye. buat satu satu. saya tak mahir bab prosedur cerai ni. tapi boleh join group telegram yang saya kepilkan di bawah. sila scroll group tu. search keyword berkenaan situasi awak. moga membantu. saya doakan anak dalam kandungan sihat dan membesar dengan jayanya.

bgi pluang nnti dia pukul awk ngn anak plk....dah buat keputusan cerai teruskan Jee..jgn berpatah balik..laki yg jenis kaki pukul ni dia tak kn berubah..mmg dah SDP pukul bini.. Tampa belah kasihan tak fikir anak dalam kandungan..nnti anak dah keluar awk dah bersalin dlm pantang lagi lah kena pukul jugak anak lgi kena..xyah lah awk baik awk gi buat haluan awk jaga diri baik2 elok2 jaga kandungan.. semoga dipermudahkan urusan awk dan anak dalam kandungan awk..sy ckp atas dasar pengalaman sy sendiri...kita perempuan xde laki pun blh hidup yg penting anak ada dgn kita penguat semangat. kita..

tolong jangan jadi bangang sis.. dia sedap2 dgn betina lain , kau yg sakit .. nak ke jadi mcm akak yg viral dulu tu??? xde pembelaan sebab alasan laki tu ade tanggungan lain.. ade bini lain kena bagi makan... kau terlantar la sampai mampos.. tu kalau terlantar.. kalau mampos terus , sape nak bela kau ????

2t trước

Hmmm... Kl sy takkan bertahan lebih baik sy tinggal awal2 lagi drpd sy didera lebih teruk lg di masa hadapan.

Jantan kalau dah pukul tu maksudnya mmg dia dah tak syg atau rasa pape dah ngn awk, jgn jd bodoh nk bertahan, jgn malu nk jadi janda, jantan mcm tu tak perlu nk bela ke apa, jgn jd lembek sngt kita org pompuan, org dah suka pukul2 lagi nk terhegeh2 ke.? Malu sikit sis, dia sedap2 ngn betina lain, ko yg merana meroyan sorg2, ingt dia kesah ke pasal awak.? Kalau masih nk bersama dengan alasan anak sis mmg bodoh laaa, ingt dia hadap sngt ke anak tu.? Dia pn taknak laaa kak, lg menyusahkan dia je nant… blik umah mak bapak akak je… sakit pulak hati aku ni…😤😤

Allahuakbar sis . . dh Smpai naik kaki tgn Pon sis nk brtahan Lagi ka . . tu baru sis kena pukul esok lusa anak dh lahir tak ke Dy naik tgn dkt anak plak . sis kena fikir masa dpn sis n anak jgk sis . Smpai bila badan sis sggup Tahan kena pukul mcm tu .. ni nasib xjd Pape dkt kandungan sis . sekali lg Dy naik tgn dkt sis better sis buat benda apa yg sis patut buat laa . bukan nak mengajar sis.. tapi risau keadaan sis tgh berbadan dua pastu pukul la apa laaa. jgn bg kena perut je .. harap sis n baby take care ok . hug dari jauh 😘

semoga dberi kekuatan ye...xpa janda kak asl hidup tk merana.sy prnh hidup dgn kaki pukul ni...pdhl msa tu bf gf je.seksa hidup sikit2 naik tngn hri2 rsa tkt. nk bwt itu tkt nk bwt ini tkt...last2 sy beranikn dri jgk melngkah kedepan wlwpn sy xpsti apa nk jdi mcm mna nnti nasib ..kptsn yg sy bwt tu rpnya kptsn paling tepat smpai la skrng bila teringt semula rsa mcm bersyukur sgt sbb pilih utk melangkh pergi masa tu .soal bby berserah dgn allah.jgn nnti ank pla jdi mangsa pukul...pling pnting da la kaki pukul ada skandal pla..hermm

terjadi pd sya.preg anak 1st dah start kene pukul tp sabar tahan sbb ye la syg konon.pastu ade LG anak ke 2 bertahan lg.smpai anak ke 3 msih sme.ssh org mcm ni nk berubah pecaya la sis.last anak ke 3 ni dah 3 tahun sye fail cerai.die X mau tp akhirnya sbb sye pakse jugak die terlepas ckp talak 3.mse Tu Allah sje tau berapa happynye sye mse tu.rse terlepas segala beban.Alhamdulillah skrg anak2 sye dah bsr.yg 1st dah habis sekolah.yg 2 Dan 3 Pon dah 15&14 tahun.Alhamdulillah Kami bahagia.

tak wajar sis. jgn teruskan. mak saya hadap benda yg sama masa mengandungkan saya. saya ank first. dia sabar sampai ada ank no 2. n guest what. my dad blah camtu je masa adik saya dlm perut. kitorg jarak setahun je. mmg sakit as ank hadap perceraian but happy mom happy child. sedih tengok org lain ada ayah kita x de. tapi my mom is the best. elok je dia besarkan saya dgn adik. even saya ni sakit jantung. alhamdulillah saya ok. adik pon dah berjaya capai cita2 dia apa semua.

Jadi perempuan/isteri jangan bodoh sgt sis . Lawan je . Dia dah buat salah di sisi islam. Kita isteri pun jangan nak lemah sgt . Sygkan masa depan sis . Hidup sis bukan untuk merana mcmtu. Cipta hidup baru and cari kebahagiaan sis . Mmg saya tkde dalam kisah sis and saya pun tk kuat. Tp kita perempuan jgn bodoh sbb suami yg bodoh dan dayus . Let it go . Bukan buku baru dgn anak cari kekuatan baru