Bersenam /Jogging semasa pregnant

Saya sblum pregnant mmg selalu jogging 3-4x/minggu, distance dlm 10-15k. Bulan puasa ni bru dapat thu first time pregnant, so sy xde la jogging cuma brisk walk je klu tak penat sngt. Lps puasa tringin nk start jogging balik. Ada tak mummies yg runners jugak bleh share pengalaman jogging msa pregnant? Apa distance, pace yg selamat utk semasa pregnant ni.#advicepls

1 Trả lời

Kwn sy runner, awl2 dia xbuat dlu..bila masuk 2nd trimester baru mula semula, distance pn 5k shj & pace lari2 anak.