masuk 7 minggu

Saya sangat sengsara dengan mual and muntah2 ni. Setiap hari muntah kuning. Lepas tu muntah kering(angin). Perut mcm bnyk angin. Then langsung xda selera mkn. Mkn apa ja trus rsa mau muntah balik. Geli dgn ayam dan mcm2 la.. Trmasuk nasi. Ada x ssiapa yg mcm ni juga?

2 Các câu trả lời

It's normal our hormone change kan because of our pregnancy... Makan sikit2 tapi kerap saya baru ja lalui benda yang sama mcm sis I know its difficult n during my morning sickness I only can eat fruits.. Nasi lauk2 mmg x sentuh langsong.. Try makan Tembikai actually ada baca artikel yg Tembikai neh membantu tuk kurang kan sickness during early pregnancy..

Sis mkan dlu sebelum sis rasa lapar.. sebab kalau da lapar baru nk makan, perut kita da x selesa.. makan sikit² je janji perut tak kosong.. klau perut kosong, di situlah sis muntah kosong.. Harap membantu..