Debaran 37w with thalasemia carrier

Saya risau , sy hb spnjg mengandung ni 8 je. Pernah masuk darah sbb thalasemia carrier. Sy risau tumpah darah mase bersalin nnt yerla hb rendah jee. Risau tak sempat nk transfuse darah before bersalin. Ada ke yg sama kes mcm sy hb 8 dan selamat bersalin dan x tumpah darah??

3 Các câu trả lời

Ada. Kakak sy sma kes mcm sis, blh je bersalin normal 3 kali, xde tumpah darah. Sis doa byk2 minta mudah urusan bersalin. Insyaallah ok. Fikir positive

4t trước

Paling tinggi pn 8 juga.. asal pregnant mmg dia byk rehat sbb slalu pening & pnat, nurse suru dia mkn watermelon..x naik juga hb dia dia rsa membantu la kot sbb amalkn tu smpai third pregnancy

Saya Ada Thalasemia .. bersalin 36w … sebelom dan semasa mngdung HB bawah 8 je .. bersalin Emergency czer Alhamdullilah smua ok

3t trước

Sebelom Czer xd tambah darah …

kawan sy husband &wife thalassemia carrier anak 2org alhamdulillah normal dua2 bersalin normal, takde induce & takde tumpah darah

4t trước

tak sure tp sy assume ada problem jgk sbb tak pregnant pun selalu ke klinik