Baby lebih besar dari usia kandungan

Saya pregnant twin.. normal ke kalau baby besar dari usia kandungan.. saya ikutkan baru 12 mggu 5 hari tp baby dah besar 13 minggu 5 hari n lagi sorg twin 13 minggu 6 hari.. kot2 ada mummy2 pernah lalui situasi sama.. saya takut baby besar sbb saya suka minum manis.. doc dh bgtau nnti 16 mggu kene minum air gula risau sangkut je

1 Trả lời

Normal je. Tak besar pn kalau beza seminggu dia. Tarikh edd tu anggaran sj. Edd dlm scan pulak ikut saiz baby.kurangkan minum manis ler sis..