Perlukan sokongan moral

Saya pregnant nak masuk 14 minggu dah. Sepanjang pregnant saya rasa saya dalam keadaan yg agak murung atau stress. Saya selalu menangis. Saya ada baca di google selalu menangis akan ada side effect untuk kandungan. Di KK kita boleh bgtau nurse ke kita perlu rujukan pakar tapi saya taknak bgtau masalah yg sebenar kerana ia akan menjadi aib. Saya sangat buntu sebab saya tiada tempat untuk meluah.

5 Các câu trả lời

Kalau sis stress sb ade problem hrp sis dpt solution n share dgn someone trusted yg blh tlg sis.. tp kalau sis sedih n murung sb emosi x stabil time pregnant tu normal cume sis blh control dgn bykkn me time.. kdg bile kte byk sembang dgn org byk bnde kte akan kecik n trase ht n effect emosi jgk.. so bykkn bt bnde2 yg sis enjoy, kurangkan tgk social media.. sb akan pengaruh emosi sis jgk tu.. kami fhm jgn isau.. sy doakan urusan sis dipermudahkan Kalau sis nk sembang dgn counseling support.. sis blh call number ni.. mbr sy ade jgk yg gune.. under Naluri. And confidential ✨Naluri’s 24/7 careline for emotional wellbeing and mental health support via WhatsApp chat ✨ To speak to a counsellor pls call 603 8408 1748 Wassap 60 13-880 1748 Harap membantu.. 😊

Sbar sis,jgn terbawa2 dgn murung&stress tu,sy pnh alami.Tp lma klamaan lpstu sy xnk fikir apa2 sgt dh,klau sy rsa murung/stress,sy tidur je ataupun mkn snek dan tgok movie yg kita suka.Cuba bwa diri jdi positif semasa preggy ni sis.Tak elok tekankan diri sgt.🫶🏻Klau nk meluah,group ni ada sis,sma2 kita cuba bantu ibu dgn smampu.☺️

semoga sis sentiasa tabah dan sabar , cuba divertional therapy , tp setiap org ad had sabr dia , klu sis dh xmampu , cari lah org2 yg sis percaya untuk meluah , semoga itu dah menenangkn hati sis . sis doakan sy jgk utk tabah , DR diagnosed sy tension headache sbb terlalu stress sepanjg pregnancy . semoga kita sama2 kuat 💪🏼

Banyakkan bersabar sis . Kalau boleh , ada kudrat dan kewangan sikit , ambil masa untuk me time . Bawa diri relaks relaks , happy happy . Kalau perlukan pasangan , bawa husband sekali . Jangan stress . Kesian baby nanti . Dalam masa sekarang , kena pentingkan diri sis dan baby .

Ya sis, sebelum jadi teruk tak salah utk sis dptkan rawatan yg sepatutnya sbb nanti akan effect baby juga. Semoga dipermudah segala urusan & yg baik baik saja utk ibu & baby ya. Jaga diri 🌸