Muntah

Saya pregnant dah 3 bulan. Muntah morning sickness memang xpernah stop. Semua yg saya makan x kira sarapan atau lunch dan dinner pasti akan keluar balik. Sampaikan perut saya kosong. Hari hari saya mcm ni. Ada x mommies yg pernah alami situasi mcm ni? Dan apa harus saya lakukan. Saya dah cuba mcm mcm cara mcm mcm makanan tp saya pasti akn muntah balik lepas makan. Selagi semua makanan x keluar selagi tu xkan stop.

30 Các câu trả lời

Sy prengnent alhmdulillah dah 10week loya munth ad tp dh kurg. Cuba amalkn jus mamariam. Sy try msuk btol kedua alhmdulillah mcm ad prubhn.

5y trước

Sy msuk btol ke dua bru rse mabuk berkurang.

Sy smpaii 4 bulan dh ni . Tk hilang2 lagii .. Huhu hrp lepas hbis bulan1 nii okay lah . Hrp Tkde loye2 , muntah mabuk , bau apa smua ..

Normal mcm sye msuk 5 bln baru bole mkn tk mntah² lapar tu lapar jgak tpi lma² da mlas nk selra pn hilang

Saya harap x muntah masuk 2 n 3rd trimester. Kalau mcm ni saya x tahu apa nak jadi dah.

sy mual sampai skarang 19w.. lain org lain alahan.. cuba ke klinik mintk ubat.. kot mbantu..

5y trước

sy mkn ubat yg dkter bagi (moridone) x jalan.. beli sendiri kt farmasi (veloxine), ok.. tapi lama2 fikir balik, xnk dah brgantung pada ubat.. so tahan sikit la.. walau pn struggle.. skarang ni masih mual lagi.. tapi kurang.. alah pada bau sabun mndi dan tumis2.. yg wangi pada sy semua busuk.. hiihiii..

Sy pun pernah, 4 bln bru brhenti..apa pun, sis kena jaga kesihatan ok ..

Sy pass 16w bru alahan hilang. Alhmdllh pastu fasa asik nk mkn je.hehe

Awk kena mkn tapi sikit ja kuantiti .. mkn sikit2 tapi kerap

Sy pun sama. 3 bulan lebih skrg alahan xhilang lagi 🥺

Saya 3 bulan dah stop muntah Alhamdulilah