Perut kerap mengeras

Saya pregnant 8 bulan sekarang, but semalam perut keep mengeras and adalah sometimes pinggang and sampai kaki lenguh. Ada anyone pernah kena and kenapa?

1 Trả lời

Kalau dgn ubah posisi boleh hilang sakit/mengeras, itu braxton hicks contraction. If ubh posisi pn sama je sakit nya, mgkin sis ada otot rahim lemah mcm sy. Diastasis. Kne refer doc n biasanya akn on painkillers. Dlm mse sama cuba aware kot2 ada leaking. Tu pn bole jd punca.

3y trước

Ohh ok ok. Dah ubah position pun, dia sama je. Tu risau tu. Thanks yeah!