Takde rasa mual pun ?

Saya pregnant 5 weeks. Tapi takde rasa mual pening pun. Saya tak normal ke ?

57 Các câu trả lời

Depends on ur body immunity juga tu. Mcm i my mom n sisters smua bad morning sickness and thankfully they all housewife. I pula since day 1 i knew im pregnant and nak masuk 3rd trimester dah skrg mmg xde mual xde sumer2.. Lagi2 i kerja so i just cant imagine if im having the sickness 🤭🤭so depends on how strong ur body is coz lain org lain pembawaan dia.

Saya ritu week 6, dengan happynya bgitau husband, alhamdulillah takde morning sickness.. 2 days after, ambik ko.. loya, pening, muntah, excess saliva, sensitive sgt2 pda bau,, sampai menangis sebab lapar tapi takboleh nk makan ape2.. Tapi lepas nk masuk 9minggu, keadaan kembali ok. Depends atas badan kita. insyaallah semuanya ok ok puan.

Kmungkinan bby boy.. Dlu saya preggy ank first lgsung takde mual2.. Rilex jer.. Tup2 perut boyot dah.. 8 bulan saya maseh bole belari tau.. Preggy yg kedua nie, yaAllah.. Bru rasa mual, pening kepala.. Org ckp preggy bby girl bru ada rsa mual2.. So rilex lar dear 💕 nnti bila perut dh boyot baru excited sikit 😁😁

2y trước

saya dua2 preggy boy smua awal2 ada alahan mual, x smestinya xde mual tu boy 🤣🤣 ad org lain2 sis

Saya pn takde morning sickness. Tanya my mum dia kata mmg genetik. Sbb nenek saya takde so mak saya pn tak kena and kakak pn sama. Memula mcm betul ke preggy ni. Check upt terang dua line. Jumpa doc alhamdulillah nampak heartbeat. Doc cakap rezeki takde morning sickness. Kena bersyukur ehehehe

As long as bila check up baby ok, normalah tu. Masing-masing tak sama puan. Untunglah puan tak alami semua tu. Saya 3 bulan pertama memang alami semua simptom tu dengan teruk. Sampai makan pun tak boleh. Hanya makan buah sahaja. Apa-apa pun semoga puan dan kandungan baik-baik sahaja. ☺️

Sama dear..smpaii naik isauuu ase cm pregnen ke x.normal dear ..ida ade morning sickness bila masuk 2 bln lpas tu abis 3bulan ..mkn bselera je alhamdulillah time muntah tu je lah xlarat sikit.so far alhamdulillah baik2 je ..take care tauu baru lagi ni .mkn mknan bkhasiat ye

5y trước

Kebetulan...siap kuah banjir lagi..😂😂

Sy pn masa 5 week x mual x muntah x mngidam tp masuk 6 week ni hmm bngun pn ssh pening, mual,letih dn asik nk makan je, tekak ni asik nk sup saja, dlm fkrn ni asik nk bakso saja smpai kn tgok nfon blh trbayang bakso hehe..

Sama sy..isauu jgk mula2.awal lg tu mummy.sy mual start 15 week smpai 20week.tp xsama .tp bila dh mual nt kene tc ye.lau xmual lg bagus

Saya sepanjang pregnant sampai sekarang 31 weeks alhamdulillah tak ada mual atau lain2.. Jgn risau.. Enjoy your pregnancy sis 🤰

Normal. Ada yang mual-mual dan ada yang tak. Jangan minta kalau x mual. Hehe... Saya pun tak ada mual atau muntah. Alhamdulillah.