Bleeding few drops 24weeks

Saya pregnant 24w, tadi ada bleeding dekat panties tapi dalam few small drops macam tu. Saya still dapat rasa baby gerak after rest few mins. Nak tanya pendapat perlu saya terus ke emergency atau boleh kalau saya check dekat klinik swasta je dulu? Risauu😥#pleasehelp

14 Các câu trả lời

Pengalaman saya sendiri masa cek ctg baby ingatkan bacaan ctg ok, sbb baby gerak ok je dalam tu mcm normal. sekali pakar round cek bacaan ctg direct emergency czer sebab baby dah lemas/fetal distress dlm tu. Kalau dah ada bleeding kita x boleh anggap baby ok selagi dr x cek ye, even baby gerak mcm normal je. Apa2 boleh jadi yg tak terdugakan. Segera ke hosp biar dr yg cek ye. Kalau xde apa2 syukur, jgn berkira masa dan tenaga utk dtg ke hosp kalau untuk anak kita.

sy pernah..ms 26mggu..ada drh..tp xbyk la..g kcmasan..kt pac..dr scan..amik sample drh tu..tgk dr pgkl rahim je.bkn dlm rahim.dktor bg antibiotik.boleh blik rumah...smpi skrg sy xtau apa punca n sbb ape..hihi..elok je bsalin ms 36mggu..skrg ank dah 19bulan dh..

aduhai sis sempat ya tanya sini 😓 last week sy pun kne tau mcm ni bleeding then trus refer pac hosp.. rupa2 nya uri ke bawah nasib baik tkde apa yg serius.. bia la kita berpenat x suka g hosp yg penting nyawa anak dlm perut kita x nmpak

1y trước

Saya first time. Tak tau nak refer mana. Sebab tu tanya dekat sini. Saya clueless n panic juga tadi😥. Dh gi hospital n dr check semua baby pun ok alhamdulillah. Dr suruh rest n monitor je kalau ada spotting lagi.

Kdg2 sbb terlebih penat/ buat kerja..Saya ada spotting lebih krg 6x jgk sepanjang pregnancy, tp pergerakan baby still boleh rasa..kalau beberapa titik, dr suruh pergi klinik, tapi kalau pendarahan bnyk suruh pergi emergency terus..

Sy baru balik dari hospital sbb kes mcm awk.. spotting darah. Dia masuk muncung itik & seluk nk tgk ada bukaan atau x.kalau xada pape.. dia akan monitor kita&baby sehari 2.. better pergi jgn tunggu..

saya 1st baby pernah bleeding mcm period 22 weeks. full 2 pad. terus ke emergency. cek tak ada apa. warded 1 malam balik. sampai skrg x tau apa punca😅 btw baby lahir 37w skrg da 1 tahun 2 bulan

1y trước

okay. uri tak tutup jalan.

Update: saya dah pergi check tadi n alhamdulillah baby pun ok. Dr check heart rate baby pun normal. Just kena monitor sehari dua just in case. Tq semua yang reply 😊

if you pegi klinik biasa pun, doc takkan attend kes awak, dorg akan tulis surat refer hosp gak. dorg tak berani nak take any decision sbb risk

Terus ke hospital untuk dr check punca darah dari mana. Kadang uterus mommy luka. Kadang boleh jadi dari bukaan rahim.

segera ke klinik atau pon hospital. walaupon beberapa titik still tak normal ye walaupon kandungan awak dh masok 24w