Ubat tahan muntah

Saya pregnant 1 trimester dalam 11 weeks and alahan teruk. Boleh ke saya ambil ubat tahan muntah hari²? Sebabnya kalau tak ambil saya lembik terus tak boleh buat kerja. Ada apa² effect dekat baby tak?#advicepls #pleasehelp #pregnancy #ingintahu

1 Trả lời

Kalau ubat tu doktor yg bagi dan tau kondisi puan tgh mengandung, makan ikut apa yg doktor tu sarankan. Tak jadi masalah selagi dos yg betul dan cara pengambilan pun betul.