Demam

Saya preggy 18weeks. Dah 4hari saya sakit tekak, selsema teruk. Demam on off tapi kepala saya pening n melayang-layang je ni. Saya dah pergi klinik swasta 2hari lepas. Doc nak bg ubat antibiotik tpi saya hold dulu saya minta ubat yang biasa je sbb risau antibiotik kan cm kuat sikit. Jadi mummy rasa saya nak buat apa sekarang? Saya dah tak demam tp kepala masih Sgt pening n selsema teruk. Tekak pon cm byk kahak dah ni

1 Trả lời

Hi sis..incase dr bg ubat antibiotik.. Sila lah mkn..maybe tu dos paling kecik dan preggy women can handle.. Then tlg jaga mkn untuk elakkan bnyk lg kahak2.. Avoid spicy,diary and oil food buat sementra ni.. U sakit kpla sbb kahak bnyk.. Kdg2 cara u nk kluarkan kahak tu buat body u bg pressure kt kepala.. Bnykkan mnum air panas suam ya.. U pantang sminggu jr mknan i sebutkan tu.. Mnum air pns suam xkira masa..mmg u akn sembuh.. Trust me..

5y trước

Tq sis. Saya cuba ikut advice sis 😘