upt samar-samar

saya pernah mengalami sejarah keguguran.. dan baru2 ini saya test upt naik 2 line tapi samar2.. adakah saya positif? perlu cek ke Dr atau tunggu lagi 2 minggu? gambar upt yg bawah tu yang paling latest.. yang atas tu saya dah cek 3 hari sebelum#ingintahu

upt samar-samar
7 Các câu trả lời

Hai sis, tunggu sebulan lewat period. If pregnancy berjaya dpt double line sama terang. Kemudian baru ke klinik sbb klinik nak result double line sama terang. Klinik akan declare -ve kalau satu lagi line samar walaupun mmg tgh pregnant. So sabar je tunggu sampai hormon mencukupi dpt double line sama terang.

3y trước

Sis ada sejarah keguguran so better jumpa doktor tanya boleh tak ambil ubat kuatkan rahim. Lepastu ckp sis baru dpt line kedua samar-samar. Biasa doktor bagi ubat kuat rahim bila dah pregnant tapi ada bleeding. Kalau kes sis saya tak tahu.

Sy pon pregnant lps gugur. Tggu dulu scan sbb mmg tau masih kecil. Tp bleeding plak tros pegi klinik swasta. Dapat ubat kuat rahim. Dan doktor suruh rehat. Xbg angkat barang berat. Memang rehat je.

3y trước

ohh okay baik.. terima kasih ya

hi sis, mcm skrg? confirm pregnnant tak ya? saya dlm situasi sis skrg😅

delay bpe hari ? yg first test tu lewat 3 hari kan?

3y trước

saya x sempat period.. lepas sebulan lebih gugur.. saya cek naik double line.. tapi samar2

hi sis.. nak tanya.. ini positif ke x ye

tunggu period delay sebulan

Tunggu lagi 1 minggu sis

3y trước

ohh better tunggu lagi ya.. okay sis