Hamil kosong

Saya pernah Hamil kosong. Doktor dah cuci. Skang sy Hamil semula. Kalau tak ambil pun acid folic yg doktor bagi. Ada potensi utk Hamil kosong lg ke?

Hamil kosong
24 Các câu trả lời

Folic acid tu bukan untuk elak kguguran ke apa. Folic ni tugasnya untuk bantu perkembangan bayi terutama bab saraf dan otak. Sebab tu kena ambil folic, sb kadang2 pemakanan harian kita tak cukup sumber folate pun... Semua nak yg terbaik untuk anak kan? So makan je. 3 bulan pertama ni baby sangat2 perlukan vitamin2 dan nutrisi yg lengkap. Jgn skip makan vitamin yg doc bagi ye.

Hamil kosong takde kaitan pun dengan folic acid. Cumanya bila memang betul hamil yang ada janin, folic acid memang kena ambil tanpa missed sebab nak elakkan janin ada masalah saraf tulang belakang terbonjol keluar dari tulang belakang janin tu sendiri

Sy pernah mengalami hamil kosong...scan sampai kinggu ke 12 still janin takda..hanya kantung shja. Masuk wad and D&C... utk kandungan kali kedua, InsyaAllah sis.. keep makan asid folic utk preganant yg kedua yer🙂

Ya sis..apa saja ubat yg doc bg tu jgn skip. Nikmat dpt zuriat ni tak dpt nk digambarkan mcm mn perasaan kita sendiri sebagai ibu apatah lg yg dh lama tunggu berita gembira mcm ni.

Macam mana hamil kosing akak saya pun tak datang haid dah masuk 3 bulan akak tolong akak Saya nak tahu apa Yang saya kena Buat akak 😢😢😢😢😭😭😭😭😭😭

5y trước

Tak akak

Tak silap sy, hamil kosong ni berkaitan dengan kromoson salah satunya. Kadang2 kromosom tu tak ckup, tu yg boleh gugur kalu awal pregnancy. Takde kaitan dengan acid folic.

Acid folic sangat penting lagi lagi untuk kandungan yang baru. Saya dah 25w masih lagi makan acid folic. Jangan skip! Sebab penting untuk perkembangan kandungan awak.

Sis jangan tinggal makan acid folic. Acid folic tu penting untuk pembentukan tulang belakang baby. Semoga dipermudahkan urusan ye. Aamiin.🤲🏻

Knapa x nk ambil acid folic? Acid foloc bgus mkn dr sblum hamil...bila dah hamil lg lah penting tuk perkembangan baby..