Perlu tak saya consume duphaston ?

Saya pernah gugur bulan lepas then sekarang saya ada rezeki pregnant lagi. Sekrang 5w4d , cumanya pintu rahim saya ada renggang. Saya tak ada bleeding, tapi boleh ke saya amik duphaston tu ? Dr tak suggest saya amik. Sy pun tak pasti kenapa. Saya risau & fobia jadi macam yg lepas 😢

2 Các câu trả lời

Hai sis, nak makan ubat kena atas nasihat doktor. Kalau doktor tak bagi means tak perlu. Saya ada bleeding hitam & ada history keguguran so doktor bg ubat Duphaston. Selagi tak ada bleeding selagi tu doktor assume kandungan selamat. Tolong jangan risau selagi tiada pendarahan ye sis. Bawa bertenang & jaga diri.

3y trước

Thankyou awak atas nasihat. 🥰

bter sis rjuk doc trus sis

3y trước

Saya dah jumpa dr , tapi dr tak bagi saya amik duphaston tu dulu. Incase bleeding baru makan duphaston. 😊