SUSU IBU HAMIL WAJIB ATAU TIDAK

Saya pernah gugur 6w sebelom ni. Dan kalini scan 5w dah ada kantung cuma baby belom nampak. Kantung masih kosong. Seakan sama dgn sebelom ni jadi saya risau. Saya nak tanya, selain folic acid, adakah wajib untuk minum susu hamil atau supplements lain?

5 Các câu trả lời

Saya ada pengalaman scan mengandung kali pertama, kantung kosong & akhirnya gugur pada 8 mggu..mungkin sebab stress.. Bila mengandung kali ke2, scan kantung kosong lagi, saya mintak repeat scan lg 1 bulan.. supaya baby betul2 besar, boleh nampak jelas.. biase dktr repeat scan 2 mggu.. apa2 pun sis jgn stress2 ye..

sy pon penah gugur 6w..and know sy hamil 8 bulan..susu penting sis utk calcium..kalau kt kk nnti dktr and nurse tnya awk ada minum susu??dorg kata tu penting..xsemestinya susu ibu hamil je... apa2 susu pon boleh mcm susu dutch lady ke.. fernleaf ke..

Sy makan folic acid je. Start 2nd trimester baru minum susu & zincofer KK bagi until now.

saya minum susu. untuk kalsium. saya minum susu kambing.

xperlu pon. folic acid je dh ckup.