Breastfeeding

Saya pam susu tak keluar tapi bengkak .hisap pun takde susu tapi bila picit keluar tak banyak. Adakah itu tanda tanda susu kering ? Sila bantu jawab #bantujawab #ingintahu #firs1stimemom

4 Các câu trả lời

kalau bengkak dan sakit mungkin tersumbat tu susu tak keluar habis. saya pernah kena macam tu tuam, urut, marmet & cuci puting dengan air suam.

cuba cari kaunselor laktasi @ lactation counselor atau breastfeeding centre. search kat fb. maybe saluran tersumbat kena release cepat

1mo trước

payudara kalau biar je takda ransangan, atau susu tak dikeluarkan dengan betul, risiko susu drop dan kering tu memang ada.

sakit tak? kalau sakit risau clogged duct tu.

ada tuam x?

1mo trước

Urut je nanti picit keluar hisap tak keluar langsung