Mohon Pencerahan 🙏🏻 ttg Anak luar nikah

saya nk tyn , sya mengandung ank luar nikah , tapi dh merancang untuk berkahwin boleh ka mase bersalin tu suami saya teman masuk ? and mase bukak buku pink tu kan takde nama suami bila dah berkahwin bolehkah saya tulis nama suami saya dekt buku pink tu ?

3 Các câu trả lời

selagi belum nikah, tak blh dipanggil suami sah. Dan anak tak blh bin or bintikan. rujuk pd Jabatan agama. kalau bawah 6 bulan masih blh segera pergi apply utk nikah. tp kalau dah lebih 6 bulan. anak itu kena bin bintikan Abdullah. kk akan letak nak suami sah sahaja. or just leave blank tak yah isi. sbb ini urusan ada sangkut JPN nnt.

dh berapa weeks? kalau bru 4w, boleh buka buku pink bwh 12w. kalau masa buka buku pink tu blm kawin lagi, ckp je ibu tunggal. x perlu ltk nama husband. masa bersalin tu ikut dkt procedure hospital, boleh or x. lain tmpt lain cara. ade yg x bagi. ade yg bgi.

nanti dh kawin bagi kad nikah dgn sijil dkt docter.. nnti bru dia tulis nama husb.. selagi blum kawin dia xkn tulis.. So nnti nk beranak lepas hosp tgk kad dgn sijil nikah suami boleh masuk teman dekat bilik bersalin..

2y trước

okk terima kasih bgtau 🙏🏻❤️