Pil perancang

Saya nk tanya, saya makan pil perancang oralcon . Tapi skg ni kjp mkn kjp tak . Lps saya bersama dgn suami lepas dua hari , period keluar tapi saya tak mkn pil sbb kami nk anak kedua. Dh dua kali macam ni knp still tk lekat ya? Ada sbb knp ya?

3 Các câu trả lời

dari pemahaman saya, ni nurse saya bagitahu lah. kalau nak stop pil tu, kena habiskan sepapan tu dulu, then period, lepastu baru stop tak perlu cont ambik pil dah. kalau awak makan kejap2, ataupun immediately stop, boleh jadi terganggu sedikit kitaran haid tu.