Petua naikan hb

Saya nk petua naikan hb dah 37 Minggu

8 Các câu trả lời

sy pun masalah darah jgk tp minggu ni try and error sy xmkn zincofer. sy minum pati delima tu bancuh 2sudu sblom tidur minum, smlm sy buat harini Allah saja tahu dlm sejarah checkup sy, hb 12.1 kalau tak asyik 10 dgn 11 ckup2 makan je. now sy stop je zincofer tu, esok sy dh 38minggu. sblom ni mcm2 try jarakkn makan, mkn makanan tmbh darah. makan ubat zincofer dgn pati delima semua xjd. risau nk bersalin darah tak cntik. moga cpt bersalin dan darah ok je.

Makan jambu batu atau beli air jambu dalam kotak tu. Elak mkn sayur bayam sbb boleh kacau hb. Mkn ulam2. Ulam raja tinggi zat besi. Kacang kuda, delima, limau@oren (chinese ny ni byk jual) , minum jus, kalau tak boleh mkn red meat mkn la white meat, ayam paling bagus part paha&thigh. Kalau ambik ubt tambah darah minum dgn sunquick w or w/o sugar. Ni pakar pemakanan nasihat kat sy haritu. Skg sy dah okay

kalau mcm saya makan pati delima semua tak berjalan😂 cuma minum air limau kasturi dgn iberet je . kadang2 ja makan hati ayam/kerang . saya makan jambu batu hb tak naik🫠

Minum pati delima sis. Sy minum brand Olive House. Sehari 3 - 4 kali sy minum sebab hb drop sampai 9.5.. Lepas seminggu amalkan hb naik ke 11. Selain tu makan jambu batu

makan iberet folic sebelum tidur kalau tak boleh telan masa bfast. dr saya yang cadangkan. alhamdulillah hb dari 9.6 skrg dah 11.6 naik la juga 😁

Makan ubat tambah darah consume dgn vit c sis.. vit c beli dekat farmasi.

minum pati delima.

mkn buah naga..