UPT positive tapi doctor kata not pregnant sebab takde gestational.

Hi, saya ni memang selalu irregular period. So i tak hope sangat.but kali ni memang nak test jugak if anything then nampak 2 line.but second line pudar..so i tak faham, terus pergi klinik on 13/3, doctor scan terus tanpa buat beta hcg n say tak nampak ape..n kate i akan period soon.so i pun give n waited for period. Tapi last week hari khamis i test lagi since tak period.. Kali ini i guna clear blue, ia kata i pregnant 2-3(4-5 weeks). I tak period lagi.i pun keliru yang mana nak percaya sebab i dah guna macam macam brand all say positive hanya doctor patahkan semangat i. Betul ker ape doctor cakap tu..#ingintahu #firstbaby

UPT positive tapi doctor kata  not pregnant sebab takde gestational.
27 Các câu trả lời

Try pergi scan lagi 2 minggu dekat klinik lain pulak. Dulu saya pun double line 1 pudar then bila scan tak nampak apa sbb awal lagi. Selepas 2 minggu scan baru nampak kantung

sama mcm sy..lewat 4 hari cek upt positif tp gi scan kat klinik dr ckp blum nampak apa2 lagi cuma rahim nampak tebal..upt kat klinik pun positif..alhamdulillah skrg da 12 weeks

3y trước

owh ye ker.. hopefully tunggu dua minggu lagi ,i dah boleh nampak dalam scan sis.. thanks for sharing sis

positif ni sis.. kalau scan awal mmg tknmpak..sy pn 10 weeks bru nmpak baby 🥰 nnti sis try pergi check kat klinik lain pula ya..jgn patah semangatt hehe tahniah 😘

maybe masih berlalu awal sis.. tunggu 3,4 week can try again for pregnt test. biasanya kalau awal mmng tak nampak apa2.. just jaga diri dan fikir positive je..

3y trước

terima kasih yer sis.. i lebih yakin skrg

positif ni sis . x nampak lagi tu kalau scan sebab still awal 8w ke atas nampak dah tu janin sekali heartbeat bby . try klinik lain lagi sis 😊

masih awal lagii tuu awakk. nana ponn masa awal pegii scann takk nmpakk lagii. sbb babyy kecikk lagii. in sha Allah awakk preggy tuu.

3y trước

terima kasih sangat sangat sis .. im being positive nw sis..

klu baru lgi scan memg tk nmpk, awk tgu 8minggu atau 10minggu.. insyaallah time nie dh nmpk klu blh pg klinik yg lain, jgn klinik yg sma

3y trước

sure sis terima kasih lega hati i sikit

thniah hamil , kandungan masih awal apa aap pergi khinik lain ..dua miggu test lgi akn terang dan trus jmpe doktr.

3y trước

ok kalau rasa khinik ni tak ok pergi khinik lain ..nak buka buku pink khinik yang sama je pergi ..mula2 je nak sah kan pergi la khinik mana ok.

mc awal tu jgn putus asa ..try klinik lain ye ..jgn minum sebarang ubat .. termasuk ubat period ..

3y trước

sure akan gi klinik lain..no more to same klinik

msih terlalu awl sis...chill and positive je... try pegi around 10week...sy mcm tu gak dulu

3y trước

sure sis..thanks for the positive words