Trimester 2

Saya ni dah masuk trismester 2, saya dah tak ada alahan. Angin dalam bdn pun mcm dh tak ada. Sakit blkng pun tak ada. Klau dlu selalu bgn pagi mesti kembung perut. Normal tak mcm ni utk trimester 2? Kdg risau dgn baby, mcm mna nk tau semuanya baik2 ja? #firstbaby #ingintahu

8 Các câu trả lời

sma la dgn sya sis , masuk ja trismester ke 2 alahan pelan2 hilang , angin dlm badan pun hilng sda , selera makan mcm biasa dah , tp alhamdulillah smua baik2 ja sis , sya ada baca2 d google , mmng normal klu masuk trismester 2 smua alahan berkurang or hilng . sya pun first baby

2y trước

Yaka sis, terima kasih harap semua okay. Sya pun first baby tak ada pengalaman lagi. Tu yg risau

Insya allah normal je tu sis , sya ni pun baru masuk 18weeks , hilang dah pening mual muntah tu ,alhamdulillah selera pun dah okey berat badan pun dah bertambah . Kalau first trismester berat turun 3 kilo ni dah back to normal . Baby pun okey insya allah 🤲🏽🤲🏽

Hi. Kalau 1st trimester just berpandukan check up di kk atau klinik yang mommy buka buku kehamilan. Kalau nurse kata okay Alhamdulillah moga nya okay. Kalau nak betul check tunggu hujung bulan ke-4 atau ke 5 boleh buat detail scan 2d ya

2y trước

Sya check di kk sbulan skali. Lmbat lgi nak check gn kk. Last check msa trimester 1. Tu yg rsa risau tiba2 dah hilang alahan angin semua. Hrap semua baik2 shaja

https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2022

in sha Allah xde apa yg nk dirisaukan. 2nd trimester badan kita dh blh adapt ada baby. so p check up monthly,kalau doc ckp ok,so it's fine. no need to worry lah

normal trimistr kedua ni trimistr yg pling mudah brbnding trimistr 1 dn 3

Kalau still rasa gerakan janin, tak perlu risau

2y trước

Sy 13w 14w dah rasa sis. Depends dgn badan masing2

mmg cmtu