Hantar baby mengasuh

Hi saya new mom, selalunya kalau hantar baby mengasuh, susu badan kita dah perah nak bagi ke pengasuh banyak mana ye?#bantusharing #firstmom #pleasehelp

4 Các câu trả lời

Ikut demand anak awak. Awak dah intro botol pada baby? Waktu ni lah boleh tahu berapa banyak demand (oz) baby untuk satu sesi. Lepas tu ambil kira anak awak menyusu setiap berapa jam. Saya bagi contoh jadual susu anak saya. Saya hantar anak mengasuh 8am-7pm. Demand anak saya ketika berusia 3 bulan (start hantar pengasuh) ialah 2oz untuk setiap 2 jam. Jadi untuk 8am-7pm (11 jam). Saya akan sediakan dalam 24oz EBM. Saya simpan dalam milk storage bag. In total akan ada 10 milk storage bag (2oz each bag). Lagi 4oz dalam dua botol susu berasingan. Saya tak simpan susu dalam cooler bag sebab pengasuh ada sediakan ruangan khas untuk simpan susu.

awak boleh start train baby minum dlm botol 2@3minggu sebelom masuk kerja. masa tu awak boleh tahu berapa oz baby minum per sesi😊. mcm saya 1st baby makin meningkat usia makin meningkat oz dia minum. mcm 2nd baby sy pula. sekarang dah 11bulan still maintain minum setiap sesi 3@4oz. kadang je 5oz. dekat pengasuh bekalkan 6 botol. selalu akan balance 1@2botol. ataupon akan habis. sy punya working hour 7am-6.30pm. hantar anak dkt pengasuh seawal pkol 6am dn pickup anak around 7.30@8pm

Depends on ur baby demand. X semua baby sama demand. Awak kena tahu baby sekali baby minum berapa onz. Than berapa kali die minum sepanjang duk rumah pengasuh tu.

takde specific amount.. ikut anak selalu minum banyak mana? awal2 blh lebihkan sikit just in case tak cukup