Perluke vaksin

Saya nak tnya pendapat mak2 yg ada pengalaman brkenaan vaksin bayi.. Anak sye bru 3 bulan.. Khamis lepas anak sye bru kena cucuk vaksin 3 bulan, lepas je balik anak demam, pstu mcm kena sawan.. Mata terbeliak ke atas.. Hri ni bru mcm Lega sikit dri demam.. Rasa mcm fobia nk g cucuk next month..

2 Các câu trả lời

pnglmn ank sy alhamdulillah xde demam masa cucuk 3mth. cuma bdn dia dedor...lps cucuk, mmg sntiasa check suhu, letak kain lembap kt kepala if panas naik , simpan stock coolfever. klu ank demam tinggi lps cucuk, terus pergi emergency..no need pegi klinik atau tunggu pagi. sbb suhu bdn bby drop between pkul 2am-5am. dan sy teruskn cucuk 4mth dan rabu ni cucuk utk 5mth.