First time mom

Saya nak tanya,sebelum ni ada kawan saya pernah cakap ibu mengandung tak bole makan sotong? Betul tak? Sebab saya baru nak jadi mama..

6 Các câu trả lời

boleh makan kalau sis takda allergic seafood. saya mengidam makan sotong celup tepung lagi masa pregnant. ok saja. asalkan sotong tu betul2 masak.apa2 makanan tak boleh separuh masak utk mummy pregnant

Makan apa pn berpada2. Sy pn dipesan jgn mkn ketamlah. Udanglah. 😅 makan ja. Sbb mmg xda alergik 😊

tiada masalah jika tiada alahan dgn makanan laut. salahnya kalau tak ajak suami makan sekali 😂😂

sy mkn je.. ok xde pape.. mak yg masak..

5y trước

sy makan 😊 kalau awk takut, awk jgn la mkn 😅

Klau awak xde allergic boleh sje mkn..😊

5y trước

😅tiada juga allergic cuma rasa ragu-ragu nak makan..

Sbab sotong bakteria kuat ..

5y trước

Sya stop makan sotong dri awal preg lagi.sebab dah baca internet.