Minum air masak x

Ad x ibu2 kat sini jadi mcm sy..saya di week 10..xlalu langsung nak minum air masak..minum sikit je utk ubat...selebihnya minum air manis sbb lidah rasa pahit.currently makan dan muntah..langsung xsentuh air putih

4 Các câu trả lời

Cube minum air masak letak madu sikit n lemon.. auto jd sedap minum suam2 panas.. sye mse morning sickness pon xlalu sgt air masak, sye campur madu n lemon bg rse manis2 masam. Tp tetap sangkut gdm sbb pembawakan, sebelum pregnant xde kencing manis pon. Sebelum mnum air gula dekat kk byk2 la mnum air masak walau xboleh minum or rse nk muntah.. hahahah..

Same mcm sy. Xlalu lgsg mnum air msak. Rse nak muntah. Mulut rse payau je n asyik nak air mnis je. Tiap2 hri akan mnum teh susu. Smpai berat naik smpai 2.5 kg sbulan. 28hb ni sy kene mnum air gula d sbbkan berat naik byk. Takot jgak klo kne kencg mnis. 😂Skrg sy mnum air suam je. Klo air msak yg xsuam mmg susah nk telan. Wlupun xsampai 2liter.

Anak kedua ritu, sy suke pedas dan manis, air msak agak menjijikkan bagi sy, sekali sngkut gdm terus insooffff.. 😂😂😂😂 jijik x jijik, paksa diri laa telan air msak, tu pun air masak sejuk, air suam or air biasa boleh buat muntah.. aneh2 jek prgnant nih 😅

cuba buat air masak, perah lemon. bg ada rasa masam masam. tk perlu tambah gula. takut mibum manis saja bila pregnant ni senang nk sangkut GDM. dah sangkut nnt haru nk kena diet lah jaga makan lah.