Bersalin czer

Saya nak tanyaa sesiapa pernah bersalin czer mohon beri bantuan atau info sedikit.. saya baru ni bersalin czer tapi hari yang ke 14 saya ckeckup kk dia kataa saya punyaa tempat czer bengkak and merah and terasa panas dan saya berjalan terasa sakit tapi saya takdemam and selsema and batukk.. pastu doktor kata macam nak kena infection tapi diaa try bagi saya antibiotik and ubat sapu cream untuk sapu dekat kawasan merah and bengkak tu.. bila saya start makan ubat and sapu saya perasaan ada satu tempat dia keluarnya air warna kuning.. tapi saya takrasa sakit pun bila berjalan.. ada nurse cakap dengan saya kalau boleh pakai spender cakap tutup kawasan jahit ni biar cepat kering kalau tutup dia lambat kering..

4 Các câu trả lời

Masa saya 10hari dalam pantang saya merah n bengkak jgk , tpi saya kena masuk wad , doktor bagi saya antibiotic 6hari , alhamdulillah darah beku hilang dekat luka dalam , lepas saya blik rumah tu keluar darah beku tepat luka czer 2minggu , darah beku hilang , keluar cecair wrna kuning tkbau apa ii 2minggu baru hilang n sekarang alhamdulillah dah baik tepat luka dah kering , sekarang ni 67hari baru pantang , saya makan ikan sekar dgn nasi putih sayur ii jer , bnda lain tkmakn takut bernanah hehe , awak jg takut bnda tu akan hilang dgn sendiri , tpi ambil masa yg lama

1y trước

Teruskan makan ubat yg doktor bagi , bengkak tu akan hilang dgn sendiri , saya kena tahan wak doktor bagi antibiotic 6hari , lepas blik rumah bengkak ad lagi doktor bagi antibiotic telan , habis antibiotic tu bengkak tkhilang lagi n bengkak tu akan hilang sendiri yer

sye 2nd czer ade keluar air + darah skit dgn benang dkt hujung2 tmpt czer tu tp takdek bau pun. sye beli spray dkt farmasi. lps mandi pastikan kering tmpt czer tu then cuci dgn spray tu. lpstu sapu cream antibiotik. in shaa Allah nnt akan kering luka tu. sye punye amek masa jugak nk kering air tu dlm nk dkt 2mnggu jugak. kena rajin cuci sis.

1y trước

Okeyh terima kasih atas info diberi sis.. saya faham nanti saya cuba cari spray tu and saya tryyy

Beli dermacyn n ubt kuning tu kt farmasi .. apply dermacyn cuci dlu then dap2 ubtt kuning .. ni doc kk ajr sy skjp je kering .

1y trước

Okeyh terima kasih sis atas info diberi 😊 nanti saya cari and try buat

pastikan luka sentiasa kering agar cepat sembuh.. klau berair risau jangkitan kuman

1y trước

Okeyh sis tapi macam mana kita nak hilangkan bengkak dekat bahagian czer tu?