BERSALIN CZER

Hi mommies. Saya first time mom yang badan besar and bersalin baru2 ni czer. Just nak tanya, untuk yg bersalin czer, bila yaa boleh start pakai bengkung dan bertungku. Perut menggelebeh. Tak selesa bila berjalan. Mohon share pengalaman.#SeriusTanya

1 Trả lời

Hye Saya lepas balik dari hospital terus pakai bengkung Jangan pkai bengkung yang banyak tali tuu Bengkung ni bagus untuk support perut bila kita bergerak Better tidur atas katil jangan tilam bawah sebab kita nak duduk bangun senang Kalau nyusu anak awal2 better sambil duduk atas kerusi ampu/lapik baby dengan nursing pillow atau letak ja kain ka bantal kecik ka bawah baby agak2 sampai untuk baby dbf Tungku pon sama saya balik rumah terus tungku tapi jangan area perut Saya tungku bontot ke bawah Anak dah setahun 2thn baru saya tungku perut Urut pon sama boleh tapi jangan area perut Kalau bagitau tukang urut dorang tahu

1t trước

czer ni jangan duduk lama2, jangan bergerak lama2… semua kena balance…