Breast tak sakit 34wks

Hi, saya nak tanya..34wks ada tak rs sakit2 breast?? Knp saya tk rasa ya.. awal2 kandungan dlu je rasa.. risau jugak ni nt nk bf baby susu tak keluar pulak🙁 ada sape2 yg mcm saya. Tlg advise apa yg perlu saya buat.

1 Trả lời

Hai. Alhamdulillah tak sakit sis. Sakit pada area breast bukan penentu susu tu takda. Tapi alami perubahan pembesaran kan? Yang penting bila dah bersalin kena urut dulu supaya ransangan untuk keluar susu. Minta suami urut bahagian belakang badan juga. Kalau terus suap puting pada anak lepas bersalin memang takkan susu tu terus keluar. Ambil masa 2/3 hari lepas bersalin juga yang penting berurut ye untuk mudah keluar susu. Mommy pun kena jaga makan dan minum air putih banyak. Moga dipermudahkan ya

2y trước

Sama²