Pil 4 beradik.Adakah masa sy makan ubat betul?

Saya nak tanya wktu yg sesuai makan ubat.kk ada bagi acid folic, vitamin b, iron tablet dgn ascorbic acid.sy nk tnya bila ibu2 makan smua ubat tu ya? Yg sy faham nurse ckp iron tblet dgn ascorbic acid boleh mkn skli.so sy prefer makan time sblum tidur sbb iron tablet tu bau busuk😂loya tkak nk telan. Cuma acid folic & vitamin b complex tu sy xde masa yg regular nk makan.tgk kt sticker ubt tu selepas makan.so bila2 sy lps mkn ptg or malam bru sy makan pil yg 2 ni. Dan yg trbaru ni ascorbic acid sy mkn pagi sbb dia kan mcm msam2 sedap pulak hilangkan loya mual pg2🤣🤣 Sy xbiasa makan ubt.bila bnyk ubat nk makan sy rasa xckup 24jam sy.hahahaha.nak mkn lg , nk kosong kan perut lg🤣🤣🤣🤣 #ingintahu#pleasehelp

5 Các câu trả lời

Saya makan semua one shot je sebelum tidur. Kalau waktu lain memang muntah balik 😢