Perut mengeras

Hi, saya nak tanya start dari semalam perut saya asyik mengeras je tapi baby still gerak lagi. Itu tanda constraction atau apa ya? Sebab semalam perut mengera+sakit pinggang tapi harini perut je mengeras. #firstmom #ingintahu #firstbaby

5 Các câu trả lời

awak kena tahu beze contraction palsu dgn real contraction. kena track kekerapan baby mengeras. contraction palsu ni awak still boleh jalan mcm biasa boleh buat benda mcm biasa. kalau real ni awak nak duduk pon xkena, nak baring xkena, nk berdiri pon awak dh rasa xkena. akan tangkap dr pinggang ke punggung awak. dn kekerapan tu 20-15min, 15-10min dn makin kerap awak rasa

sy aritu bersalin bulan 2. sblum ni nurse kk sy ade pesan, klau perut keep mengeras non stop, trus ke hosp. mula2 mengeras hari sabtu je. sekali esok pagi bangun still mengeras jugak. sy x sedap hati pergi hosp wpun xde turun tanda lain. check2 rupenye dah ade bukaan 1 cm n contraction dah kuat wpun sy x rasa tp mesin boleh detect. trus kena thn hosp

1y trước

38w 4days

kalau makin lama makin sakit dan makin kerap tu real contraction tu

contraction palsu

1y trước

okay, terima kasih yaa ❤️

brp weeks?