Nak tahu kiraan baby

Saya nak tanya , sekarang saya dah 36 week 3day , doktor kira berat badan bayi 3.3kg , normal tak ? Atau tak semua kiraan doktor betul ?#ingintahu

7 Các câu trả lời

saya 1st baby 3kg ke atas setiap kali scan ramai dr tanya saya ada gdm ke saya cakap takda tapi keluarnya 2.44kg je ni 2nd baby 36w 2.2kg pulak dr pakar nak monitor berat baby sebab ada sejarah lahirkan anak bawah 2.5kg , macam hal 😪

sye 36 weeks jgk berat baby 3.2kg lpstu ukuran bdan die smue mcm 38weeks. besar dri graf die. jdi kk referkn ke hospital untk scan tepat betul x. sye xde gdm .mnggu dpn pegi hospital. tpi mmg rse perut da padat n keras sngt da .🥲

Kiraan tu cuma anggaran je. Mcm sy scan baby da 3.0kg, skali kluar 2.5kg je. Twin lg satu plak 2.5kg, skali kluar 2.2 je. Apa2 pon ada yg dpt tepat, ada yg lari sikit n ada yg lari byk.

Itu cuma jangkaan saja sis sbb doktor agak berat baby dr usia & saiz baby yg mereka nampak dlm scan. Berat sebenar baby adalah masa dia d lahirkan.

scan tu anggaran je awak. masa sy last scan dekat hospital before baby keluar petang tu doctor siap cakap baby besar 3.3kg. baby keluar 3.15kg

scan biasanya +-400g boleh jadi lebih 400g atau kurang 400g

normal jew sis, kiraan biasanya tak tepat