bersama suami untuk mudah bersalin (35weeks pregnant)

saya nak tanya, sebab saya first time mom, banyak saya baca kalau nak bersalin n mudah bersalin banyakkan bersama suami. since saya kena bersalin awal 37/38 weeks. kalau bersama suami, bila air suami tu masuk berapa lama effect untuk rasa contraction yaa? terus rasa or amik masa 2 3 hari? or lebih? #SeriusTanya #firstmom #ingintahu

3 Các câu trả lời

kalau bersama xsemestinya terus contraction , contraction berlaku bila bby betul2 dh nk keluar bkn berlaku sbb air mani suami . Cuma bila bersama ni boleh mudahkan bersalin , laluan bby nk keluar tu lembut & bukaan cepat

3mo trước

haha yeker, sebab ramai suggest untuk bersama. tu yang nak tahu sebenarnya mcm mana effect dia 😅😅

sy pn dok terpikir benda yg sama sbb 29/4 nak kena induce. Sy dok berharap x sempat induce, rasa sakit naturally tu dtg dulu. Tp skrg mmg dh start sakit2 tp x da tanda lg.

2mo trước

8/5 ni

3mo trước

Sama-sama