Buku pink swasta bersalin gov

Saya nak tanya. Saya buka buku pink di klinik swasta tapi plan bersalin di gov. Anak kedua. Reason sebab masa nak buka buku pink tu late booker and ramai sangat, nurse suggest bukak di swasta dulu. Jadi saya teruskan check up pregnant di swasta je. Soalannya, masa anak first check up di KK, jadi leps bersalin nurse yang akan datang rumah check ibu & baby selepas bersalin. Tapi kalau mcm saya check up di swasta ni macamana ye cara nya? Kene pergi klinik tu semula ke lepas bersalin? Atau boleh rujuk KK jugak?

4 Các câu trả lời

Nak senang, pegi kk tanya terus. Amik contact nurse mana yg jaga kawasan tempat puan berpantang nanti. Nanti lepas bersalin, masa kat hospital lagi, terus inform pd nurse tu. Nanti bila dah balik ke rumah utk berpantang, nurse akan terus pegi rumah

boleh je .. sy mgdung klinik swasta skg ke klinik kk. diorang terima je buku klinik kta tu. /lpas bslin ke klinik kjaan pn boleh . bawa je buku klinik mgdung dgn dokumen kk nak tu

Boleh je bersalin hospital gov. Lepastu nnt bila dah bersalin, inform kk tempat awak berpantang. Nnt dia check jgk. Takda masalah.

Call KK