Bayi pramatang

Hi saya nak tanya pengalaman ibu2 yang pernah melahirkan bayi pramatang. Saya mengandung anak ke2 sekarang. Adakah anak kedua juga berisiko lahir awal macam anak pertama? Ada tak ibu2 yg ada pengalaman sama, boleh share tak? 🥹#pleasehelp Terima kasih semua.

9 Các câu trả lời

Saya bersalin 36minggu . Berat baby 2.5kg . Alhamdulillah boleh jaga baby tapi baby kena on antibiotik 3 hari sebab saya leaking sikit dan ada gbs . Now pregnant anak no 3 , mudah2an bersalin cukup bulan . Sebab nurse dokter bebel jarak anak no 2 dan no 3 ni dekat . Anak no 2 bersalin bulan 1 (10bulan) . No 3 ni due bulan 1 . Ikut pengalaman sebelum ni saya lasak sikit . Now saya dah kurang sedikit lasak , banyakkan rehat je hujung2 ni . Doakan saya selamat bersalin normal dan takde koyakkan .

Saya anak no 3 lahir 32w skrg pregnant no 4 25weeks xde pulak doktor ckp akan kelahiran prem lagi .. masa anak no 3 tu xde buka jalan pon tetiba air ketuban pecah n emergency cser .. harap2 si bongsu ni lahir cukup term la ..

hai sis..bby sy pn pramatang yg prtama, alhamdulillah yg ke ank kedua normal..bby petama pramatang sbb hb sy sngat low drop hingga 7 ke 5..anak prtama x da pengalaman.. alhamdulillah skrg sy dh pregg ank ke 5..semuanya normal🥰

7mo trước

Terima kasih sis respond. Harap bby kedua ni normal la. Tak sanggup dah nk berjauhan lama2 dgn bby dalam pantang huhu

kalau ank sblm ni pramatang slalunya kelahiran seterusnya berpotensi pramatang juga...standby brg awl2...mcm sy 1st 27w 2nd 36w...tp mmg doc suruh standby masa bby no 2 tu...

7mo trước

sy dlu sbb leaking...

hello sis, anak saya juga pramatang. masa lahir berat baby 2.1kg je pada 36week. Alhamdulillah, baby sihat sekarang berat pun baru 2.7kg hehe.

Saya first & second anak 36w turun tanda & kena bersalin. Tp borderline prem

saya bby no1 31 w hb mmg low , no 2 40w hb low sekarang tgh mengandung no3 19w

7mo trước

klau hb low teruk berkemungkinan akan lahir pramatang ke sis? Sy risau jugak sbb nurse pun ada bagitau risiko bleh lahir awal dari tarikh due klau hb low teruk.

4 org ank sy lahir 36week..mmg dah standby awl2..3 org je 37week