Puasa kandungan 15weeks

Saya nak tanya pendapat, digalakkan tak untuk berpuasa utk kandungan 15 week.. sya takut baby x dpt zat yg cukup. Terima kasih

5 Các câu trả lời

cukup ja sebenarnya kalau sis amik makanan waktu sahur. makan makanan yang ada zat la.. kadang kita terlampau fikir sangat.. saya dulu puasa pun masa 1st trimester dengan masih ada alahannya, Alhamdulillah ok.. kalau takut tak cukup zat, cukupkanlah zat tu. bukan kita ambil makanan yang tak ada nutrisi.. ambil real food.. makan cukup protein semua, minum air pun secukupnya. janganlah ambil process food

klu sis rsa sehat, xde alahan dan kuat, boleh jek puasa.. 😊 klu bdan lah, perlu mkn ubat, atau x sehat, sebaiknya xyahlah puasa ya..

kalau takde alahan, mampu untuk berpuasa tak salah. makan makanan yang ada zat dan berkhasiat untuk ibu dan baby ❤️

kalau bole baik tak pya puasa dlu sis

First trimester elakkn