Tukar buka buku ke swasta

Hi. Saya nak tanya mummy2 yang ada pengalaman. Saya dah buka buku di KK dan baru2 ni saya detect GDM. Dan kena datang ke KK lebih dari sekali sebulan. Saya bekerja dan cuti agak terhad. Ada yang boleh kongsi pengalaman kalau nak tukar checkup ke swasta, tapi nak bersalin di hospital kerajaan nanti? #firstbaby #ingintahu

2 Các câu trả lời

sy 2nd baby fully checkup swasta. dn bersalin dekat hospital gov jan 23 haritu☺️. sbb sy mmg xboleh fully commit dgn time kk bagi. sy hanya boleh pergi waktu weekend. masa tu sy probation, jadi xboleh nak cuti suka2. masa sy bersalin, sy bawak je buku pink klinik swasta pergi hospital gov. masa nk check bukaan semua tu nnt nurse akan minta buku kita. awak bg je. cuma make sure. doctor klinik swasta check detail. nnt inform doctor yg awak ada gdm.

Tak perlu tukar pun. Guna je buku yang sama untuk checkup dekat clinic/hospital swasta. Nak bersalin nanti pergi je dewan bersalin hospital kerajaan bawak buku pink. Dorang terima je