Iberet Folic 500

Hi.. Saya nak tanya, makan Iberet Folic 500 elok ke sebab pregnancy saya masih baru lagi.. Thank you 😄 #pleasehelp #1stimemom #advicepls

13 Các câu trả lời

Elok sis. Sy dulu pun makan iberet..mula2 dpt obimin tapi hb tetap tak cantik..doc tukar zincofer pun tak cantik jugak & alahan teruk then doc tukar iberet..even tak berapa cantik hb sebab sy anemia tapi still naik sikit la dari yg sbelum2 tu sbb dos iberet kuat lagi..cuma alahan kurang & sy amalkan untuk makan sebelum tido jadi takdela loya teruk bangun pagi tu😅☺️

Hi, elok je. Tapi kalau masih dlm first trimester, folic acid biasa pun dah memadai. Iberet ni selalunya doktor akan suruh start kalau HB low bila dh masuk 2nd trimester dan seterusnya. Bg saya, folic acid yg brand Hovid pun okay sangat dah klu awal lg 😊

3y trước

Terima kasih

saya dari 1st trimester sampai 3trimeter ni masi makan iberet. ubat lain semua tak boleh masuk. kdang pmbawaan juga sbb masa anak pertama obimin & zincofer dia sesuai second ni tak sesuai. nak iberet juga.

Hai. Saya makan tu dan nurse kata boleh teruskan pengambilan. Maknanya okey la. Tapi kalau ada alahan atau kesan sampingan perlu stop dan refer dengan doktor

3y trước

Terima kasih

Elok je. Dari before pregnant lagi memang saya dah makan pastu continue je sampai pregnant. Takde masalah pun

sy mkn iberet dr 1st trimester sbb tak boleh telan zincofer. doc tukar ke iberet. so far hb ok je.

iberet elok ...sye pn mkn iberet sepanjang pregnant.. bacaan hb cantik jer

2y trước

1 biji je shri...

sy dpt new obimin.. ape beza iberet & obimin? obimin utk hb low ke?

boleh je sis. mmg cukup zat semua utk sis & kandungan

Elok.Tambah darah.